Nyheter från Bollnäs Pride

2022-05-28

Välkommen till årets utdelning av Mångfaldspriset Gävleborg

Årets vinnare av Mångfaldspriset kommer motta sitt pris av Mångfaldsprisets jury och landshövding Per Bill den 1 juni kl 13.00 i Gävle.

Alla är välkomna - anmäl dig här!

Vid eventet kommer förutom prisceremonien även en paneldebatt på temat "mångfald och inkludering" hållas, samt ett inspirationsseminarie av fjolårsvinnaren Billerud Korsnäs. Fler företagsexempel på goda insatser inom mångfald och inkludering kommer visas.

Mångfaldspriset Gävleborg instiftades 2018 för att delas ut till förebilder som förutom att ge erkännande kan inspirera andra att utveckla sitt mångfaldsarbete. Det är därför viktigt att många kan relatera till pristagaren och ta intryck för hur man själv kan utvecklas. Genom att premiera företag och organisationer som på en strategisk nivå har med mångfaldsperspektivet som en självklar fördel är vår förhoppning att vi ska kunna inspirera fler inom näringslivet att göra detsamma. Sammanfattningsvis har alltså priset till syfte att stimulera ökat mångfaldsperspektiv i styrning och ledning av företag och organisationer för att ge riktig nytta och därigenom bidra till utvecklingen av regionen. Ansatsen är att lyfta fram goda exempel och därigenom inspirera andra. 

Föreningen Bollnäs Pride är en del av Mångfaldspriset Gävleborg.


2022-03-10

Nominera till Mångfaldspriset Gävleborg 2021

Vi är en del av Mångfaldspriset i Gävleborg. Det är ett pris som delas ut av StyrelseAkademien, Nordea, Mellansvenska Handelskammaren och Almi GävleDala. Med i jury/arbetsgruppen finns också en rad andra organisationer, bland annat föreningen Bollnäs Pride.

Mångfaldspriset Gävleborg skapades 2018 i syfte att stimulera ökad mångfald i lokala företags- och föreningsstyrelser. Priset har instiftats för att delas ut till förebilder som förutom att ge erkännande kan inspirera andra att utveckla sitt mångfaldsarbete. Det är därför viktigt att många kan relatera till pristagaren och ta intryck för hur man själv kan utvecklas. Tidigare vinnare av Mångfaldspriset Gävleborg är föreningen KF Heros i Gävle (2018), företaget Orbaden Spa och Resort i Bollnäs (2019) och företaget BillerudKorsnäs i Gävle (2020).

Priset är ett diplom och 10 000 kronor till sin förening eller sitt företag.

Fram till och med den 5 april 2022 kan du nominera till vinnaren av priset 2021. 

Nominera genom att klicka här!

Välkommen med din nominering!


2022-02-22

Välkommen till årsmöte för föreningens medlemmar 2022

Söndag 27 mars 2022 kl. 17.00

Plats: Digitalt via Teams (länk skickas efter anmälan)
Anmälan: pride.bollnas@gmail.com eller 070-7699212
OBS! Kom ihåg att swisha in medlemsavgiften på detta nummer: 123 456 34 66
(OBS! Ange namn i meddelandet.)
Motioner och nomineringar skickas senast den 13 mars till pride.bollnas@gmail.com.

Varmt välkomna!

2022-02-14

Nu fortsätter våra träffar för ungdomsgruppen igen!

Vi träffas på onsdagar och håller till hos Föreningsalliansen i Bollnäs, på Hedgatan 18.  

Nästa träff onsdag 16 februari kl. 18-21.

Vill du veta mer? Kontakta Ulrika på ulrika.lovgren@hufb.se

Vi bjuder på fika. Alla är välkomna!


2022-01-24

Landsbygd, ungdom, kärlek och HBTQ - välkommen till filmvisning "FUCKING ÅMÅL"

I samband med Alla Hjärtans Dag och i samarbete med Kilafors biograteater arrangerar vi en visning av den flerfaldigt Guldbagge-belönade " Fucking Åmål" (1998) av regissören Lukas Moodysson.

Copywright: Memfis Film/Åke Ottosson 


Söndag 13 februari kl. 14.00

Plats: Kilafors Biografteater - läs mer här!
Fri entré! (OBS! Begränsat antal platser.)

Boka biljett via länk här!

Efter filmen bjuder vi på fika i biografteaterns café. Just nu lever vi i tider som inte uppmuntrar till mingel, men vi i föreningen kommer finnas på plats för den som vill prata eller komma med idéer till kommande aktiviteter.

2021-10-01 

Nu kan vi äntligen bjuda in till träffar igen!
- Vi hälsar dig välkommen - som går på högstadiet/gymnasiet.
- Vi startar 20 oktober 2021 kl. 18.00 och fortsätter sedan varannan onsdag fram till 15 december. 
- Platsen är Fabriksgatan 10 i Föreningsalliansens lokaler. 
- Ledare är Jonna Jonsson. Hoppas vi ses!

2020-12-23

Vi önskar alla en lugn god jul och ett gott nytt bättre år!

Även höstens digitala planering har fått skjutas fram i omgångar med anledning av förnyade skärpta restriktioner kring coronapandemin. Hoppas istället vi ses under 2021. Var rädda om er!

2020-07-31

Bollnäs Pride planerar för digitala lösningar!

Eftersom det på grund av coronaviruset COVID-19 fortfarande inte är tillåtet med publika evenemang i Sverige som samlar fler än 50 personer, är det inte tyvärr möjligt att i september anordna en stor parad genom Bollnäs, som vi gjort tidigare år.

Men det finns ändå önskemål kring att ordna någon form av digitalt arrangemang där vi fortsätter lyfta frågor om mångfald, inkludering, mänskliga rättigheter och hbtq i Bollnäs. 

Föreningen planerar därför att genomföra något framöver som går att streama och ta del av via nätet under hösten. Mer info kommer inom kort.

Läs mer om Folkhälsomyndighetens riktlinjer här!

2020-05-16

En del undrar hur det blir med årets evenemang Bollnäs Pride som är planerat till den 10-12 september. I nuläget är det inte tillåtet med publika evenemang i Sverige som samlar fler än 50 personer. Läs mer om det här!

På det senaste styrelsemötet beslutades att avvakta till i slutet av juli och då ta beslut kring hur det blir med Bollnäs Pride 2020. Efter det så kommer vi gå ut med ytterligare information. Så håll gärna utkik här eller på vår Facebooksida!

Vi hoppas ni alla håller avstånd och är rädda om er och varandra i den här speciella situationen som nu råder i vårt land!


2020-02-13

Tack Åsa Nordin från Qvalidea som upplyste oss om heder, rättigheter och kulturkrockar - på Bollnäs Folkhögskola under temaveckan "Kärleken är fri" 2020. 

Och tack alla som kom och ställde bra frågor. Viktigt område som vi behöver lära oss mer om!

2019-09-02 Orbaden Spa och Resort vinnare av årets Mångfaldspris!

Nu är det klart att vinnare av Mångfaldspriset Gävleborg 2019 är Orbaden Spa och Resort i Vallsta. Läs hela motiveringen här!

Mångfaldspriset delas ut den 12 september kl. 15-17 på Scandic i Bollnäs. Alla är välkomna!

Anmäl dig här! 

2019-09-02 Kom i håg att anmäla er inför PARADEN 14 SEPTEMBER

Det går bra att anmäla sig till Bollnäs Pride parad ända fram till dagen före. Paraden äger rum lördagen den 14 september och vi börjar samlas på Brotorget från klockan 12.00. Programmet startar på Brotorgets scen klockan 13.00.

Anmälan görs till: bollnasprideparad@gmail.com

Vi hälsar alla varmt välkomna!

Läs mer här!


2019-08-16 Programmet för Bollnäs Pride 2019 är klart!

Nu är programmet med årets aktiviteter klart. Du kan ta del av det här!

2019-08-14 Vi är glada över att kunna presentera Mångfaldspriset Gävleborg 2019

Mångfaldspriset Gävleborg skapades 2018 i syfte att stimulera ökad mångfald i lokala företags- och föreningsstyrelser. Målgruppen är företag och föreningar med säte i Gävleborg och/eller med tydlig närvaro i Gävleborg - med dess styrelser och valberedningar. Priset består av
15 000 kronor och ett diplom, och skall stimulera till ett aktivt mångfaldsarbete i företags- och föreningsstyrelser i Gävleborg - samt uppmuntra till samt lyfta fram, goda och betydelsefulla insatser i dess organisationer. Initiativtagare till Mångfaldspriset är StyrelseAkademien och Nordea i Gävleborg samt Mellansvenska Handelskammaren. Priset delas ut av Länsstyrelsen Gävleborg.

I år delas Mångfaldspriset ut under Bollnäs Pride den 12 september i ett arrangemang där vi bjuder in till mingel, seminarium och prisutdelning på Scandic i Bollnäs. Varmt välkommen!

Läs mer och anmäl dig här!


2019-07-12 Ett förtydligande med anledning av den uppkomna debatten

Efter att vi härom veckan valde att öppet ställa följdfrågor till Bollnäs pastorat utifrån det bemötande vi fått på vår förfrågan om samverkan, har en diskussion blossat upp i det offentliga och som har fortsatt rulla på. Vårt uttalande har varit den enda insändare vi skrev inledningsvis och som publicerades i Hela Hälsingland den 3 juli, samt de svar vi gett på medias frågor utifrån det. Under tiden har flera andra röster klivit in i debatten, med olika roller, infallsvinklar och perspektiv. Som initiativtagare till det som uppstått känner vi därför ett ansvar att förtydliga några saker från föreningen Bollnäs Prides sida.

Vi tycker det är viktigt och bra att diskussionen fortlever, även om den snabbt övergick i ett mycket högre tonläge än vad vi var beredda på. Det affekterade tillståndet som uppstått behöver dock inte vara ett problem i sig, kanske är det bara ett sunt tecken på att det finns ett behov av att prata mer kring frågor om värderingar, synsätt och gemensamma samhällsutmaningar - samt på vilka sätt olika aktörer lokalt i Bollnäs kan samverka. Vi vill betona att diskussionen behöver få fortsätta konstruktivt; med en positiv utveckling för alla inblandade, och då inte minst för Bollnäs som plats. Kanske behöver vi också flytta fokus, från person till sak. Det vi har velat belysa är ett avsteg lokalt från den nationella hållning inom Svenska kyrkan som organisation, och därför lyfte vi denna fråga. Vi har aldrig jagat eller pekat ut någon enskild person. Och vi är tacksamma för att kyrkorådet vill ta vår förfrågan om samverkan vidare i höst. Vi tycker att Svenska kyrkan är en viktig aktör i Bollnäs. 

Bollnäs Pride är en ideell arrangörsförening med säte i Bollnäs. Efter ett lyckat Pride-evenemang i maj 2017 bildades den, för att det nätverk av lokala organisationer och aktörer som fanns tillsammans skulle kunna fortsätta och utveckla det goda samarbetet i en mer organiserad form. Bollnäs Pride ingår inte i, och styrs inte av, någon annan organisation nationellt eller internationellt. Däremot jobbar vi med samma frågor som alla andra som engagerar sig i Pride runtom i världen, dvs. kunskap, öppenhet, tolerans och allas lika värde oavsett sexualitet eller identitet.

Vårt fokus ligger nu på att genomföra vårt gemensamma arrangemang i september så bra som vi bara kan och vi hälsar alla varmt välkomna till Bollnäs Pride den 12-14 september 2019.

Väl mött och Happy Pride Bollnäs! 

#komigenbollnäs #inkluderamera #bollnäspride